Wat kunt u doen?

Steun Kalai Manram en de Kattaikkuttu Sangam:
– door te doneren
– door vrijwilliger te worden in India
– door vrijwilliger te worden voor het bestuur in Nederland
– door de school te bezoeken als belangstellende of een workshop te volgen met een groep geïnteresseerden, bijvoorbeeld met jonge acteurs/theatermakers

Doneren

Zoekt u een goed doel waar 100% van de donaties aan het project zelf besteed wordt? Overweegt u iets na te laten voor een goed doel? U kunt vriend worden van Kalai Manram door te doneren. Waarmee u aangeeft dat u dit project een warm hart toedraagt. Als maandelijkse donateur draagt u essentieel bij aan de ontwikkelingskansen van theater en school. Natuurlijk zijn losse giften ook altijd zeer welkom! Wanneer u geld overmaakt naar de Triodosrekening (zie linksonderaan de pagina in de oranje footer) gaat al het geld rechtstreeks naar de stichting. Ook kunt u de Paypal button gebruiken, maar dan gaat er een klein percentage verloren aan commissie.

Kalai Manram is een culturele ANBI. Daarom zijn uw giften als particulier 125% en als bedrijf 150% aftrekbaar van de belasting.

Wanneer u online aankopen doet via de website van Doelshop http://kalai-manram.doelshop.nl/ krijgt Kalai Manram een percentage van uw aankoop; dit kost u niets extra.

In Nederland is Stichting Fideel een voorbeeld van een vaste donateur waar Kalai Manram erg blij mee is.

We streven ernaar de Kattaikkuttu Sangam een stevig fundament te geven waarop een toekomst gepland kan worden. Daartoe is een Corpus Fund ofwel Dotatiefonds opgericht met het doel zoveel mogelijk rendement op te brengen om onverhoopte tekorten op te vangen.

Vrijwilliger worden in India

Vanuit Nederland en andere plekken over de wereld komen er jaarlijks vrijwilligers voor de duur van een half jaar tot een jaar op de Gurukulam om met veel enthousiasme kun kennis en vaardigheden te delen.

Ook nu tijdens de COVID-19 uitbraak is de Sangam geopend, natuurlijk worden de veiligheidsmaatregelen in acht genomen.


Vrijwilliger worden in Nederland

We willen mensen uitnodigen ons bestuur of ons vrijwilligersteam te komen versterken. We zoeken met name iemand die handig is met Mailchimp en andere social media en verantwoordelijk wil zijn voor de communicatie en nieuwsbrieven.
Daarnaast is er voor iedereen die wil altijd wat te doen, bv. het organiseren van een fundraising evenement.
Er wordt door het bestuur ca. 4 keer per jaar vergaderd en de tijdsbesteding komt neer op maximaal 5 tot 10 uur per maand.

Bezoek de Kattaikkuttu Gurukulam

Welkom, Vanakam! Reizigers, stagiaires, donateurs, wetenschappers, journalisten, leraren, kunstenaars, kinderen, toeristen, bouwers, ondernemers, vertellers, schrijvers, muzikanten, idealisten, yogadocenten of zakenmensen: De Kattaikkuttu Gurukulam laat een blijvende indruk achter.

Guesthouse

De Kattaikkuttu Sangam nodigt iedereen uit in hun guesthouse/B&B. Om de school van nabij mee te maken en de dynamiek te voelen is een paar dagen verblijven in een gastenkamer de beste manier. Wie vliegt op Chennai kan bijvoorbeeld een paar daagjes acclimatiseren en de altijd gastvrije kinderen en volwassenen ontmoeten.
Voor het verblijf wordt een kleine vergoeding gevraagd. Vervoer van en naar de luchthaven (80km) kan voor u geregeld worden; taxi’s vanaf Chennai Airport zullen de school mogelijk niet kunnen vinden.

Visitorsprogram

Wilt u tijdens uw bezoek aan Zuid-India met een groep belangstellenden een bezoek brengen aan de school? Hert is mogelijk om een rondleiding te krijgen, met uitleg, authentieke lunch en een demonstratie van een optreden.
Neem voor de mogelijkheden contact op met B. Lakshmi van het secretariaat op de school via e-mail: kuttu.kalai.kudam@gmail.com

Workshops

Voor studenten of professionals in theater of dans is een bezoek met workshops de moeite waard. Begin 2018 bezocht bijvoorbeeld een groep Franse studenten, van Conservatoire national supérieur d’art dramatique (CNSAD) Parijs, Frankrijk in samenwerking met Koumarane Valavane van Indianostrum in Pondicherry, de school. Zij kregen een twee dagen durend programma met workshops van alle elementen van Kattaikkuttu: theater, beweging, en zang. Om een beeld te krijgen van deze inspirerende twee dagen intensieve en plezierige samenwerking: https://www.youtube.com/watch?v=u0yvKSWteJ8&t=1300s