Wat kunt u doen?

Steun Kalai Manram en de Kattaikkuttu Sangam:
– door te doneren
– door vrijwilliger te worden in India of voor het bestuur in Nederland
– door de school te bezoeken, als belangstellende.
Maar u kunt er ook met uw yoga gezelschap verblijven en de tempelstad Kanchipuram en de bijzondere stepwell (brontempel) vlak bij het terrein bezoeken, u verblijft hier tijdens uw retraite om een boek te schrijven , of u organiseert als theatermaker of danser een workshop voor een groep geïnteresseerden.

Doneren

Zoekt u een goed doel waar 100% van de donaties aan het project zelf besteed wordt? Overweegt u iets na te laten voor een goed doel? U kunt vriend worden van Kalai Manram door te doneren. Waarmee u aangeeft dat u dit project een warm hart toedraagt. Als maandelijkse donateur draagt u essentieel bij aan de ontwikkelingskansen van theater en school. Natuurlijk zijn losse giften ook altijd zeer welkom! Wanneer u geld overmaakt naar de Triodosrekening (zie linksonderaan de pagina in de oranje footer) gaat al het geld rechtstreeks naar de stichting. Ook kunt u de Paypal button gebruiken, maar dan gaat er een klein percentage verloren aan commissie.

Kalai Manram is een culturele ANBI. Daarom zijn uw giften als particulier 125% en als bedrijf 150% aftrekbaar van de belasting.

Wanneer u online aankopen doet via de website van Doelshop http://kalai-manram.doelshop.nl/ krijgt Kalai Manram een percentage van uw aankoop; dit kost u niets extra.

Je kunt eenvoudig iets bijdrage zonder dat het je geld kost. Hoe werkt dit?

  • Ga naar www.doelshop.nl
  • Maak een account aan en kies Kalai Manram als uw gekozen doel
  • Als u voortaan boodschappen wil doen via een webwinkel als Bol.com, mediamarkt, wehkamp, reisorganisaties etc (check even de lijst op doelshop.nl) ga dan eerst….
  • Naar doelshop.nl, log in, check of het bedrag naar Kalai Manram gaat
  • klik op je gekozen webwinkel en doe je bestelling

En een klein percentage gaat nu naar de Kalai Manram

In Nederland is Stichting Fideel een voorbeeld van een vaste donateur waar Kalai Manram erg blij mee is.

Vrijwilliger worden in India

Vanuit Nederland en andere plekken over de wereld komen er jaarlijks vrijwilligers voor de duur van een half jaar tot een jaar op de Gurukulam om met veel enthousiasme kun kennis en vaardigheden te delen.


Vrijwilliger worden in Nederland

We willen mensen uitnodigen ons bestuur of ons vrijwilligersteam te komen versterken.

Momenteel zijn we op zoek naar een nieuwe penningmeester. De penningmeester houdt de donaties en uitgaven bij, zodat we een goed overzicht kunnen aantonen waar de geworven donaties aan besteed worden.

Ook zoeken we netwerken in de theaterwereld, mensen die ons ondersteuning met sociale media.


Daarnaast is er voor iedereen die wil altijd wat te doen, bv. het organiseren van een fundraising evenement.
Er wordt door het bestuur ca. 4 keer per jaar vergaderd en de tijdsbesteding komt neer op maximaal 5 tot 10 uur per maand.

Bezoek de Kattaikkuttu Gurukulam

Welkom, Vanakam! Reizigers, stagiaires, donateurs, wetenschappers, journalisten, leraren, kunstenaars, kinderen, toeristen, bouwers, ondernemers, vertellers, schrijvers, muzikanten, idealisten, yogadocenten of zakenmensen: De Kattaikkuttu Gurukulam laat een blijvende indruk achter.

Guesthouse

De Kattaikkuttu Sangam nodigt iedereen uit in hun guesthouse/B&B. Om de school van nabij mee te maken en de dynamiek te voelen is een paar dagen verblijven in een gastenkamer de beste manier. Wie vliegt op Chennai kan bijvoorbeeld een paar daagjes acclimatiseren in een landelijke rustige omgeving.
Voor het verblijf wordt een kleine vergoeding gevraagd. Vervoer van en naar de luchthaven (80km) kan voor u geregeld worden; taxi’s vanaf Chennai Airport zullen de school mogelijk niet kunnen vinden.

Visitorsprogram

Wilt u tijdens uw bezoek aan Zuid-India met een groep belangstellenden een bezoek brengen aan de school? Hert is mogelijk om een rondleiding te krijgen, met uitleg, authentieke lunch en een demonstratie van een optreden.
Neem voor de mogelijkheden contact op met B. Lakshmi van het secretariaat op de school via e-mail: kuttu.kalai.kudam@gmail.com

Workshops

Voor studenten of professionals in theater of dans is een bezoek met workshops de moeite waard. Begin 2018 bezocht bijvoorbeeld een groep Franse studenten, van Conservatoire national supérieur d’art dramatique (CNSAD) Parijs, Frankrijk in samenwerking met Koumarane Valavane van Indianostrum in Pondicherry, de school. Zij kregen een twee dagen durend programma met workshops van alle elementen van Kattaikkuttu: theater, beweging, en zang. Om een beeld te krijgen van deze inspirerende twee dagen intensieve en plezierige samenwerking: https://www.youtube.com/watch?v=u0yvKSWteJ8&t=1300s