Nieuws van Kalai Manram

Als je op de hoogte wil blijven, schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Women’s Dream Project

Wat maakt het zo moeilijk voor jonge vrouwen om hun carrière als actrice in het Kattaikkuttu theater door te zetten of na een huwelijk weer op te pakken?

In de afgelopen maanden heeft er op de Kattaikkuttu Sangam in sneltreinvaart een creatief proces plaatsgevonden. Vijf jonge vrouwen hebben, onder begeleiding van Hanne de Bruin en Maitri Gopalakrishna, samengewerkt met Rajagopal aan het ontwikkelen van een nieuw Kattaikkuttu-stuk. Over de moeilijkheden die vrouwen ondervinden wanneer zij na hun huwelijk nog willen optreden. Maar ook over het volgen van je passie en over de moderne tijd met COVID als uitdaging.

De vijf vrouwen: Tamilarasi, Venda, Mahalakshmi, Bharathi, Srimathi, zijn allen oud-studenten van de Kattaikuttu Gurukulam, getrouwd en enkele van hen hebben jonge kinderen. Meerdere malen kwamen zij - met hun kinderen waarvoor deels opvang geregeld werd - naar de Sangam om tijd vrij te maken om te kunnen dromen. Over het kunnen uitoefenen van hun passie van theater maken, ook als getrouwde vrouw. Iets wat niet vanzelfsprekend is.

De voorstelling Tavam is gespeeld in september op het terrein van de Sangam met behulp van mannen die de muziek verzorgden of ondersteunende rollen speelden. Het wordt in oktober ook in Bangalore opgevoerd. Er zijn opnames gemaakt door Sandhy Kumar om er ook een film van te maken.

Er wordt nog steeds geld geworven om dit mooie emancipatorische project voort te kunnen zetten, via https://milaap.org/.../support-women-kattaikkuttu-performers# of via Kalai Manram (zie onze Triodosrekening onder aan de website).

Voor foto's van de voorstelling zie hier: https://www.facebook.com/media/set?vanity=107981408229440&set=a.135891842105063

Voor een review in The Hindu: https://www.thehindu.com/entertainment/theatre/women-take-centre-stage-at-kattaikkuttu-sangam/article36877588.ece:

Hieronder staat een uitgebreidere beschrijving van de voorstelling:

Nieuwsoverzicht

Nieuwsbrieven