KOOTHU- documentaire te zien in Amsterdam op 11 juni

Vol trots laten wij u weten dat u op zondag 11 juni om 15.00 uur (zaal open 14.30 uur) de documentaire Koothu kunt komen bekijken in Theater Vrijburcht in Amsterdam. In deze documentaire van Sandhya Kumar is er een grote rol weggelegd voor Rajagopal. Middels veel prachtige beelden krijgt u een goed beeld van de theatervorm, de geschiedenis en de rol die het heeft in de maatschappij van de rurale gebieden in Tamil Nadu.

U wordt ontvangen met chai en er zullen wat Indiase snacks te krijgen zijn. Het volledige bestuur is aanwezig om een inleiding te verzorgen en uw vragen te beantwoorden. Met uw bezoek steunt u Kalai Manram en de Kattaikkuttu Sangam. Graag zien wij u daar!

Via deze link kunt u kaartjes bestellen.

Meer over de film:

In veel dorpen in Tamil Nadu (Zuid-India) verbindt een theatertraditie mensen nog steeds met een verleden. Nauw verbonden met religie en kastenrituelen, brengt Koothu (ook kattaikkuttu of therakuttu) verhalen tot leven over goden, halfgoden, koningen en demonen uit de Indiase heldendichten. Ondanks zijn aanhoudende populariteit op het platteland en vanwege zijn associaties met lage kasten, worstelt Koothu om plaats en bescherming te vinden in stedelijke kunstkringen. Wie creƫert de grens tussen wat folk is en wat klassiek? Wie bepaalt wat grof is en wat geavanceerd? Aan de hand van het werk van twee Koothu-meesters, P. Rajagopal en Sambandan Thambiran, duikt de film Koothu in vragen over representatie en patronage van de kunstvorm, terwijl de kunst en esthetiek ervan worden gepresenteerd.