Hanne aanwezig bij bestuursvergadering: Nieuwe plannen Sangam

Voor het eerst sinds 3 jaar zijn de Corona restricties opgeheven en kon Hanne -helaas ditmaal zonder Rajagopal- afreizen naar Nederland. Zo kwam op zondag 22 mei het volledige bestuur weer live bijeen en konden we uitgebreid de plannen bespreken voor het voortbestaan van de Kattaikkuttu Sangam. Ondanks de moeilijke omstandigheden wegens Corona zijn er het afgelopen jaar een aantal initiatieven toch van de grond gekomen. Met als hoogtepunt de voorstelling ‘Tavam’ in het kader van het Women’s Dream Project, waar ook een film van gemaakt is.

Nu de Gurukulam (de school voor 50 kinderen) is opgeheven, wordt de focus van de Sangam -naast het versterken van de positie van de acteurs- de emancipatie van de vrouwen. Het streven is om een nieuwe company/theatergroep op te richten die enerzijds hoogstaande voorstellingen kan bieden in de gebruikelijke traditie van overnight performances voor speciale gelegenheden in de dorpen, en anderzijds nieuwe producties kan ontwikkelen met maatschappelijke relevantie. Daarnaast kan het terrein van de Sangam gebruikt blijven worden voor bezoek, workshops en andere activiteiten om het voortbestaan van Kattaikkuttu te faciliteren.

De ambitie om de biologische tuin ook uit te baten voor verkoop is te groot gebleken; het is te kleinschalig en er is onvoldoende afzetmarkt. Wel blijft de tuin geschikt om zo veel als mogelijk zelfvoorzienend te zijn.

Binnenkort wordt er gestart met het werven van donaties voor het onderhoud van het terrein, zodat het weer geschikt is om zijn functie te vervullen.