Lancering Karna’s Eyes

In november is een wereldwijde fondsenwerving onder de naam Karna’s Eyes van start gegaan. Dit is een initiatief van Hanne M. de Bruin (Kattaikkuttu Sangam) en Ineke Uijtenhaak (Kalai Manram lid). Het initiatief is ontstaan uit bezorgdheid over de toekomst van de school en de getalenteerde kinderen.
Het idee achter deze unieke campagne is dat vrienden van de Kattaikkuttu Sangam -die zich hiervoor opgegeven hebben- een fondsenwervingsactie opzetten.

Er waren al initiatieven als een etentje met donaties, het verkopen van eigengemaakte kweeperenjam of een gesponsorde fietstocht van Liverpool naar London. Op deze manier hopen we dat Karna’s Eyes zich vermenigvuldigt in heel veel kleine en grotere acties.

Omdat theatermaken de core business van de Sangam is heeft de campagne ook een artistieke kant. Een speciaal gemaakt masker, dat het Mahabharata karakter Karna uitbeeldt, reist de wereld rond langs voormalig vrijwilligers en andere vrienden van de Kattaikkuttu Sangam. De deelnemers wordt gevraagd om het masker op te zetten en door de ogen van Karna naar hun eigen wereld te kijken. Hoe zouden Karna of de kinderen van de Kattaikkuttu Gurukulam naar die andere wereld kijken?
De filmpjes, foto’ s en verhalen, kortom Karna’s avonturen, zijn te volgen op: www.facebook.com/karnaseyes en op de website www.kattaikkuttu.org
Het prachtige vilten masker is gemaakt door Collete Roy, lerares maskers maken op de Academia Teatro Dimitri in Zwitserland.