Oprichters Kattaikkuttu Sangam

P. Rajagopal is vermaard regisseur binnen het Kattaikkuttu theater. Hij is artistiek directeur, toneelschrijver en Kattaikkuttu acteur. Dr. Hanne de Bruin is Indoloog, gepromoveerd in Tamil taal en cultuur. Rajagopal en Hanne zijn met hun team van docenten, junior-staff(oud-studenten), verzorgers, stagiaires en vrijwilligers verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de kinderen én voor het voortbestaan van de traditionele plattelandstheatervorm.

P. Rajagopal

P. Rajagopal (Perungattur, 1953) komt uit een familie van Kattaikkuttu acteurs; zijn vader, opa en ooms speelden allen in één gezelschap. Vanaf zijn tiende jaar speelde hij al voorstellingen mee. In 1971 nam hij na de vroege dood van zijn vader C. Ponnusami het theatergezelschap over. Rajagopal staat in de Kattaikkuttu-wereld bekend om zijn fantastische uitvoeringen van heroische heldenrollen. Maar hij is daarnaast theater- en muziekschrijver van Kattaikkuttu en de zeer geliefde directeur en leraar .

Hanne M. de Bruin

Hanne M. de Bruin (Kloetinge, 1959) heeft een Ph.D. in Indology van de Universiteit van Leiden. De titel van haar proefschrift uit 1999 luidt: Kattaikkuttu: The flexibility of a south Indian theatre tradition. ISBN978-90-6980-103-2
Zij heeft meerdere publicaties op haar naam staan op het terrein van Kattaikkuttu, de Devadasi tradities, populair en plattelandstheater in India. Sinds 2002 werkt ze fulltime voor de Sangam & Gurukulam als programma-directeur en fondsenwerveer. Daarnaast is ze bij nieuwe producties betrokken als co-producer en kostuumontwerper.